Лаборатория ЛИНА“  въведе  нов  бърз скринингов тест, който показва наличието

...
Лаборатория ЛИНА“  въведе  нов  бърз скринингов тест, който показва наличието
Коментари Харесай

След боледуване или ваксинация: Бърз тест за вирус неутрализиращи антитела

Лаборатория „ ЛИНА “  въведе  нов  бърз скринингов тест, който демонстрира съществуването на вирус обезвреждащи антитела  против SARS-CoV-2. Той е подобаващ както за преболедували COVID-19, по този начин и за ваксинирани. С него може  да се реши дали  пациентът има формирани потребни антитела,  които блокират навлизането на вируса в клетките.

Резултатът е подготвен до края на работния ден или на идващия. Той се регистрира като позитивен и негативен. Цената на проучването е 23 лева, таксата операция е 2 лева

За кого е подобаващ пробата ?

- Пациенти, които към този момент имат количествено открити антитела против Коронавирус – 19,

- Пациенти,  които са  преболедували COVID-19 и са минали минимум 40 дни от началото на болестта,

- Пациенти, които са имунизирани и са минали минимум 2 седмици от приложението на втората доза ваксина.

Къде се прави пробата и каква проба е нужна?

За проучването е нужна кръвна проба. Пациентите могат да посетят всеки от независими филиали на лаборатория „ ЛИНА ” в град Варна. (адресите вижте ).

Как антителата блокират COVID-19?

SARS-CoV-2 съдържа няколко структурни протеина, като с най-голямо значение е спайк протеинът (S). Той е виновен за свързването с АСЕ2 рецепторите по повърхността на клетките ни. Това различаване и свързване се реализира чрез  конструкция, наречена  рецептор свързващ  сектор (RBD),  която е част от спайк протеина. Благодарение  на това, вирусът навлиза в клетките, което води до неговото намножаване и надлежно до развиване на заболяване.

Инфекцията SARS-CoV-2  провокира имунен отговор, който включва образуването на голям брой разнообразни антитела против спайк протеина. Всички те повлияват в друга степен свързването на SARS-CoV-2  с клетките, само че единствено тези, ориентирани срещу  рецептор свързващия сектор (RBD),  са способни да го блокират напълно. 

Нововъведеният скринингов тест за вирус обезвреждащи SARS-CoV-2 антитела  установява съществуването точно на тези биологично дейни антитела,  които най-ефективно  неутрализират  способността на вируса да навлиза в клетки  т.е. предотвратяват способността на Коронавирус – 19  да заразява.

 

* обява

 

 

 
--> --> --> -->

Последни вести --
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР